Det Susar i Säven 27.11

Dags för en legendarisk klassiker på Unga Teatern

Unga Teatern firar sina 60 år med en riktig klassiker under hösten 2020 och våren 2021. Kenneth Grahames Det susar i säven har satts upp i otaliga scenversioner världen över och nu är det äntligen dags även på Finlands äldsta barnteater.

Klassiker blir ju klassiker för att de har något extra, något utöver det vanliga, något som gör att de överlever i alla tider. I Grahames berättelse om djuren vid flodstranden och i skogen står en äldre tidsepok på randen till att förändras till en ny, obekant tid. Det susar i säven ger oss verktyg att förhålla oss till förändringar i samhället, i klimatet och i allas vardag. I Unga Teaterns nydramatisering lyser två starka huvudstråk ur berättelsen, vänskapen och kärleken till naturen. Vänskapen, som prövas men klarar alla utmaningar, att vi ska ta hand om varandra, vår natur och att vi ska ge oss tid att ta det lugnt och tänka efter kan vi idag inte betona nog.

I den fartfyllda historien som flänger iväg med bil, båt och tåg står de fyra huvudkaraktärerna i centrum. Den nyfikna Mullvaden, den beskäftiga och påhittiga Råttan, den vresiga men trygga Grävlingen och sist men inte minst den skrytsamma, vilda, galna och charmiga Paddan, som ställer allt på ända vid flodstranden med omnejd, den miljö som utgör den lilla värld våra såta hjältar besitter.

I Unga Teaterns uppsättning får vi bekanta oss med historien i en modern tolkning där skådespelarna varierar uttrycket med bl.a. mask- och dockteater. Hela tiden förändras perspektivet och gång på gång kastas vi från den ena halsbrytande situationen till den andra. Med berättarglädje, humor och mycket action förs den vilda historien småningom till ett tryggt slut. Precis som i Kenneth Grahames originalberättelse.

Regi och dramatisering: Paul Olin
Scenografi, dräkter, masker och dockor: Janne Siltavuori
Ljusplanering: Jukka Hannukainen
Ljudvärld och musik: Ville Hukkinen

På scen: Alex Holmlund, Ville Hukkinen, Stella Laine, Elisa Makarevitch, Frank Skog, Kristian Thulesius

Publikmaterial för skolgrupper: Harriet Abrahamsson, harriet.abrahamsson@ungateatern.fi. Materialet tar fasta på det ekologiska perspektivet i berättelsen. Mera om vårt publikarbete samt roliga uppgifter hittar du här: https://www.ungapublik.com/

Affisch, pr- och programblad: Johan Isaksson
Trailer: Jonatan Sundström
Repetitionsbilder: Jan Hägglund

Åldersrekommendation: 6+
Föreställningens längd: ca 2h 10 min. (inklusive paus)

Premiär på svenska 24.10.2020. Spelperioden fortsätter fram till våren 2021.
Biljetter: morgon 12 € | kväll, lördag 18 €.

Datum

nov 27 2020
Expired!

Tid

10:00 - 12:15
Unga Teatern

Platser

Unga Teatern
Lillklobb, Esbo

Arrangör

Unga Teatern
Telefon
+358-09-8620 8200
E-post
info@ungateatern.fi
Webbplats
https://www.ungateatern.fi/sv/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *