Kaislikossa Suhisee 24.11

Suomen vanhin lastenteatteri Unga Teatern juhlii 60-vuotista taivaltaan näyttävästi englantilaisen kirjailijan Kenneth Grahamen klassikolla Kaislikossa suhisee, josta on vuosien varrella tehty lukuisia eri näyttämöversioita ympäri maailman. Syksyllä 2020 tämä legendaarinen tarina saa vihdoin ensi-iltansa myös Lillklobbin näyttämöllä Espoossa.

Tarinasta tulee klassikko, koska siinä on sitä jotakin, jotain tavallisesta poikkeavaa, jotain mikä tekee siitä ajattoman vaikka tarinan kirjoittamisesta olisi kulunut vuosikymmeniä tai enemmän. Kaislikossa suhisee -tarinassa tapahtumat sijoittuvat kahden aikakauden taitteeseen, jossa edellinen aikakausi on vaihtumassa uudeksi ja tuntemattomaksi, hieman niin kuin nyt. Ehkä juuri siksi tarina tuntuukin niin ajankohtaiselta ja antaa meille työkaluja suhtautua asioihin eri tavoin. Unga Teatern haluaa nostaa tarinasta esiin, loistavien hahmojen lisäksi, kaksi keskeistä teemaa. Kaiken kestävän ystävyyden sekä ekologisen tavan ajatella. Toisistamme ja luonnosta huolehtiminen ja arjessa rauhoittuminen ovat asioita, joita ei voi liikaa korostaa tänä päivänä.

Grahamen kiehtova henkilögalleria koostuu joen varrella ihmisten tapaan asustelevista eläinhahmoista. Pääosissa ovat utelias Myyrä, kiireinen ja kekseliäs Rotta, ärtyisä mutta luotettava Mäyrä ja viimeisenä vaan ei vähäisimpänä leuhka, villi ja hullu mutta charmikas Rupikonna, joka pistää asiat ympärillään mullin mallin.

Unga Teaternin näytelmä on moderni ja jännittävä tulkinta, jota näyttelijät vievät eteenpäin mm. nukke- ja naamioteatterin keinoin. Tarinan edetessä eri näkökulmista näyttämöllä liikutaan autolla, veneellä ja junalla. Tilanteet muuttuvat välillä nopeastikin. Luvassa on villiä menoa, huumoria ja iloa, mutta niin kuin alkuperäisessä Kenneth Grahamen sadussakin, näytelmän tapahtumat päättyvät turvallisesti ja onnellisesti.

Ohjaus ja dramatisointi: Paul Olin
Suomennos: Pasi Hiihtola

Lavastus, puvut, naamiot ja nuket: Janne Siltavuori
Valosuunnittelu: Jukka Hannukainen
Musiikki ja äänimaailma: Ville Hukkinen

Näyttämöllä: Alex Holmlund, Ville Hukkinen, Stella Laine, Elisa Makarevitch, Frank Skog, Kristian Thulesius

Koululaisille suunnattu yleisötyö ja oppimateriaali: Harriet Abrahamsson, harriet.abrahamsson@ungateatern.fi. Materiaalin lähtökohtana on tarinan luonnonläheisyys. Lisää tietoa yleisötyöstämme ja hauskoja tehtäviä löydät täältä: www.ungapublik.com.
Katso myös alla oleva video: https://youtu.be/jg_oMCE_wa4

Datum

nov 24 2020
Expired!

Tid

10:00 - 12:15
Unga Teatern

Platser

Unga Teatern
Lillklobb, Esbo

Arrangör

Unga Teatern
Telefon
+358-09-8620 8200
E-post
info@ungateatern.fi
Webbplats
https://www.ungateatern.fi/sv/